andreamalinsofia.blogg.se

Chocolate chip cookies

Publicerad 2012-12-16 20:32:00 i Allmänt, Recept,

Herregud. Århundradets längsta arbetsdag.
Men nu är den över!
Jag kom hem till en matosande lägehet med Björn i full speed me att göra biffar o svampsås o grejer. Kaos.
Samtidigt som detta pågår börjar jag baka kakor till en hel jävla armé.
Björn ska ha fika på jobbet på tisdag och ska ta åt sig äran för mina bakverk. Mmmmm. Jag bjuder på det.
 
Gjorde iaf dubbel sats Chocolate chip cookies me både vit o mörk choklad. Samt marshmallows.
 
 
Stöööön på det. Inte en nyttig ingrediens men ska de va så ska de va och ändå inte jag ska som äta kalaset. Eller en eller eventuellt två kanske...
Ligger plåtar i hela köket nu, 50 stycken blev det.
 
 
Och resultatet!
 
 
Lite missformade, men dödligt goda.
 
 
Ska dela en sådan här med min karl nu. Och ladda för en måndag som jag tänkt ska bli till bredden fylld med lycka.
 
Åh just det... receptet kanske? ;)
 

(Jag dubblade denna sats och la till marshmallows i smeten)
300g smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brun farin
2 ägg 
3 tsk vanillinsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao
200 g choklad (grovhackad, vit eller mörk)

(vill du göra ljusa cookies så tar du bara bort kakaon)

Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 10 minuter.
Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna dock svalna lite på plåten innan du flyttar dom till ett galler, för precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka och kan således gå sönder och du börjar flytta dom på en gång.  Låt dom svalna och sen kan de ev. förflyttas till kylen i en påse eller med plastfolie över. Ju längre du låter dom bli kalla destå krispigare och sega blir dom.

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Andrea

28 år, bor med min sambo och lilla son. Skriver om vardagslivet med barn, lite mat, lite träning, allt möjligt helt enkelt ;)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela