andreamalinsofia.blogg.se

Kunskap är makt

Publicerad 2015-01-28 11:08:16 i Allmänt,

Jag är väldigt trött. Därav inget bloggande. En liten del är nog vädret. Inbillar mig även att amningen höll mig piggare. Men vet inte.
Största orsaken tror jag är stressen jag känner i min lilla kamp att finna orsaken till Alfreds eksem.
 Jag står hårt fast vid mitt beslut att ej acceptera att "barn får eksem, inget att göra åt, smörj med kortison". Det är min fulla övertygelse (med miljoner vetenskapliga studier som backar upp) att det man stoppar i sig visar sig i huden, allmäna välmåendet osv. 
Hur kan man tro något annat? Vårt bränsle. Kroppen är en maskin, den ska tas hand om. 

Jag sitter på dagarna och läser. Söker information. Ligger i sängen på kvällarna o fortsätter. Vaknar på nätterna och grubblar. Mycket av mitt grubbleri är lönlöst för det handlar om hur jag ska få människor att öppna sina ögon. Men den kampen orkar jag inte just nu. Räcker med min egna lilla kamp för mitt barn. 
Ett barn som föds oförstört och som visar tydliga tecken att det är något kroppen ej vill ha. Som man har all chans i världen att reda ut och få bukt med INNAN det går så långt att man måste ta till receptbelagda mediciner, starka salvor mm?
Hur, alltså HUR, kan man avfärda detta med att "det är inget att göra åt"?! 
Och denna information bara sväljer föräldrar och knatar till Apoteket o hämtar ut gift (kortison) och går hem o smetar på sina bebisar. Quick fix på symptomen utan att tänka mer på det.
Men i de allra flesta fall kommer problemen tillbaka, förr eller senare. Och för varje gång måste dosen ökas.


Vill gråta men vad hjälper det.
Läkare och sjukvårdspersonal sitter i knät på hela läkemedelsindustrin o sluter ögonen för det håvas ju in pengar så varför lägga ner ett vinnande koncept?

Kommer inte fortsätta våra besök på allergimedicin för där får vi ingen hjälp. 
Har gett det chansen flera besök och telefonsamtal men det leder ingen vart. 
Alfred är välmående, pigg o fin, sover fantastiskt. Aldrig varit sjuk med undantag för några dagars snuvighet.
Men han har riktigt fula eksem. Och jag ger mig inte förrän jag vet vad som orsakar dom. 

Blir man akut sjuk så är svensk sjukvård fantastisk. Men annars... känns det som den bor under en sten någonstans långt ute i skogen.


Hej farmor o farfar

Publicerad 2015-01-26 21:06:51 i Allmänt,

Hoppas ni har det skönt i värmen! Min mamma har inte så stor inspiration till att blogga för tillfället säger hon, o det är ju synd för vet att ni älskar att få se bilder på mig varje dag! Jag är ju så söt. Så här är lite bilder ni kan titta på under parasollet på stranden ;-)





Puss puss från Alfred

Min familj

Publicerad 2015-01-15 20:35:47 i Allmänt,




Älskar min lilla familj <3
Alfred blir bara roligare o roligare. Kommer och kramas o pussas, hjärtat smälter. O han babblar massa på sitt egna språk. 

Och till det fantastiska! Han sover i princip hela nätterna. När jag slutade amma så bara pang? Galet. Vaknar en kort stund vid midnatt men sen har han sovit till halv åtta-åtta. Jag har varit utsövd på riktigt o den känslan, mmmmmm. 
Passar på att njuta av detta riktigt mycket för vet att det kan vända fort!

Ska slänga mig på soffan nu. Haft en jättefin dag i Göteborg. Träffat Maria och Carina o bytt lite julklappar. Härligt väder med. Not. Men det var riktigt nice ändå :-)
Och imon är det fredag!

Nytt år!

Publicerad 2015-01-04 11:53:31 i Allmänt,

Nyåret firades med våra bästa, god mat med betoning på GOD! Egna burgare, pommes from scratch, Patriks hemmagjorda bbq-sås. Och en syndig chokladkaka på det. Matkoman var ett faktum o jag däckade på soffan vid 23.











På nyårsdagen efter att vi snittat på kanske 3 timmar sömn var alla PIGGA O GLADA.


Sen åkte vi hem. Superskönt att vara hemma men har lite lätt ångest för att Björn börjar jobba igen, vart så skönt att vara lediga tillsammans o dela på ansvaret för den där lilla.
Menmen. Jag hoppas mest att nätterna blir bättre snart, det skulle underlätta. Inatt var det skrik o tandagnisslan (bokstavligen) typ hela natten. Stackars liten men fan, stackars oss litegrann också va? ;-)
Har pimpat till oss lite nu iaf för att åka o fira Adam 1 år! Wohoo!
Sen kör vi Ikea-racet. Bauhaus. Storhandla. Sånt man alltid ska göra när man inte sovit, höhö. Jag är faktiskt taggad :-)

Pigg kille redo för kalas. Nya (begagnade) pjuckerna på ;-)

Om

Min profilbild

Andrea

28 år, bor med min sambo och lilla son. Skriver om vardagslivet med barn, lite mat, lite träning, allt möjligt helt enkelt ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela