Istället för socker
Saker jag är sjukt sugen på ikväll är dessa gaaalet goda snickerskakor!

Du behöver:
200g mörk choklad(gärna över 90%)
200g jordnötssmör, ekologisk, sockerfri
1 krm flingsalt
1 dl hackade nötter. naturella (jag tog mandel)
1 dl hackade salta jordnötter
200g jordnötssmör, ekologisk, sockerfri
1 krm flingsalt
1 dl hackade nötter. naturella (jag tog mandel)
1 dl hackade salta jordnötter
1 tsk vaniljpulver, ekologisk (hoppade över detta, tog lite kokos och kanel istället)
Gör såhär:
Smält chokladen över vattenbad. Täck en mindre form med bakplåtspapper och häll i hälften av chokladen. Låt stelna på kallt ställe.
Koka upp jordnötssmör, hackade nötter och vanilj i en kastrull. Bred ut nötblandningen ovanpå den stelnade chokladen. Häll över resterande choklad så det täcker nötblandningen.
Ställ kallt. Lägg upp på en skärbräda och skär i bitar.
Jag förvarar mina i frysen, de är perfekta att äta direkt när man tar fram en! Hinner inte ha dom i frysen så länge dock för smäller i mig alldeles för många alldeles för fort.... Men det är ju bättre än "vanligt" godis ;)
Mmmmmmmmmm!