Laxsoppa
Lagade laxsoppa igårkväll. Enkelt och jättegott!

4 port grundrecept
Ingredienser:
8 dl vatten
2 st fiskbuljongtärningar
150 g Philadelphia Sweet Chili
0.5 st purjolök, strimlad
1 st broccolibukett, i små buketter
300 g laxfilé, i tärningar
Instruktioner:
Koka upp vattnet och tillsätt fiskbuljongtärningar.
Rör ner Philadelphia Sweet Chili och koka samman ett par minuter.
Tillsätt purjolök och broccolibuketter och låt sjuda någon minut.
Tillsätt slutligen laxtärningar och låt sjuda ytterligare 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Tips:
•Servera soppan med en klyfta lime och hackad färsk koriander.
•Det passar mycket bra att addera färska champinjoner till soppan. Låt dem koka med resten av grönsakerna.
Hittade grundreceptet på Philadelphias facebook-sida, men ändrade lite då jag valde att ha naturell philadelphia (och dubblade satsen, tog 300 gram) istället för smaksatt. Så kan man krydda själv istället, tycker det blir godare. Jag körde med ett par teskedar sambal, red curry paste och chilipeppar. Plus liite kanel och sen vitlökspeppar.
Hade också i 1 palsternacka och champinjoner utöver de andra grönsakerna.
Sen rev jag i limeskal och pressade saften. Tillsist öste jag på rätt mycket kokos. (som jag har på allt för tillfället).
Och just det, jag hade inte fiskbuljong utan tog en ekologisk buljong utan massa tillsatser.
Laxen förstekte jag i ugnen med lite kryddor (chili, vitlökspeppar, gurkmeja, örtsalt) och la sen bara i på slutet.

Gott!