

Ikväll ska vi grilla nere vid sjöboden. Denna smarriga paj ska vi ha till dessert, helt fri från mjölk-ägg-soja-gluten! :-)
Botten:
Ca 2,5 dl russin (blötlägg gärna nån kvart)
2 dl nötter (i denna mandel och valnötter)
Kokosflingor efter behag, jag hade kanske 1/2 dl...
Agavesirap och lite vaniljpulver
Nån skvätt vatten
Lite kanel o kardemumma
Mixa alltihop till en massa. Är den väldigt kladdig, ta i lite mer nötter/kokos. För torr, mer agave, russin o kanske nån msk vatten.
Lite kladdig kan den vara, fixar till sig i kylskåpet sen.
Tryck ut i en pajform som du klätt in i plastfolie, tryck upp mot kanterna så fyllningen håller sig på plats. In i kylen.
Fyllning:
2-3 bananer
1/2 avokado
Saften från 1 normalstor citron
1-2 msk honung/agavesirap
Mixa och bre ut i pajskalet. Toppa med valfria bär, förslagsvis hallon! Lite kokos på toppen. Förvara i kylen.
God att äta som den är, vill man synda så ta en kula vaniljglass till ;)
Vill du göra egen glass? Kör några frysta bananer o bär i mixern me lite kokosmjölk. Lite vaniljpulver o kanske kakao om du vill ha choklad :-) söta efter behag med agagavesirap eller honung. Supergott!!