Vila
Att väcka djävulen
Godmorgon
Fredag
Se men inte röra
Laxsoppa
Ingredienser:
8 dl vatten
2 st fiskbuljongtärningar
150 g Philadelphia Sweet Chili
0.5 st purjolök, strimlad
1 st broccolibukett, i små buketter
300 g laxfilé, i tärningar
Instruktioner:
Koka upp vattnet och tillsätt fiskbuljongtärningar.
Rör ner Philadelphia Sweet Chili och koka samman ett par minuter.
Tillsätt purjolök och broccolibuketter och låt sjuda någon minut.
Tillsätt slutligen laxtärningar och låt sjuda ytterligare 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Tips:
•Servera soppan med en klyfta lime och hackad färsk koriander.
•Det passar mycket bra att addera färska champinjoner till soppan. Låt dem koka med resten av grönsakerna.
Hittade grundreceptet på Philadelphias facebook-sida, men ändrade lite då jag valde att ha naturell philadelphia (och dubblade satsen, tog 300 gram) istället för smaksatt. Så kan man krydda själv istället, tycker det blir godare. Jag körde med ett par teskedar sambal, red curry paste och chilipeppar. Plus liite kanel och sen vitlökspeppar.
Rustikt
crossfit!
Bunkrat upp
Istället för socker
200g jordnötssmör, ekologisk, sockerfri
1 krm flingsalt
1 dl hackade nötter. naturella (jag tog mandel)
1 dl hackade salta jordnötter
Gör såhär:
Smält chokladen över vattenbad. Täck en mindre form med bakplåtspapper och häll i hälften av chokladen. Låt stelna på kallt ställe.
Koka upp jordnötssmör, hackade nötter och vanilj i en kastrull. Bred ut nötblandningen ovanpå den stelnade chokladen. Häll över resterande choklad så det täcker nötblandningen.
Ställ kallt. Lägg upp på en skärbräda och skär i bitar.
Jag förvarar mina i frysen, de är perfekta att äta direkt när man tar fram en! Hinner inte ha dom i frysen så länge dock för smäller i mig alldeles för många alldeles för fort.... Men det är ju bättre än "vanligt" godis ;)
Mmmmmmmmmm!
Godmorgon trappträning
Ledig!
Höst!
Välkommen till min nya blogg!
Mitt första inlägg.