andreamalinsofia.blogg.se

Tid för förändring

Publicerad 2014-08-31 07:34:47 i Allmänt,

Jag skulle nog våga påstå att jag är i mitt livs sämsta form just nu. 
Efter jag fött Alfred hade jag som mål att träna upp kroppen efter 2 månader och jag började och har kört på bra till och från. Älskade att träna och svettas o köra riktigt hårda pass innan. På ett gym.
Har riktigt svårt nu att hitta rätt driv hemma. Rätt tid. Rätta kosten. Känner att jag inte kan dra igång så hårt jag vill för är rädd det ska påverka amningen. Osv. 
Sen flytten har jag inte lyft ett finger i träningsväg. Har så galet ont i ryggen och känner hur svag jag är i armarna. Ungen blir bara tyngre.

Nu tillexempel, jag är relativt utvilad. Alfred sover o skulle han vakna kan Björn ta honom. Skulle kunna ut och gå! Så ser jag att det regnar lite. O stannar hemma. Undanflykterna tar över.
Hela tiden.

Så igårkväll skedde det jag funderat på flera veckor nu. Signade upp mig på PT-programmet via mammafitness. 3 månader med start 24 september. Inget julbak eller tomtelatte i lucia-tider i år med andra ord. Men... Det känns ok (nu, haha.)
Jag behöver nån som sparkar mig i röven. Talar om för mig vad jag ska göra. Vågar påstå att jag har bra koll på vad jag ska äta. Dock exakt mängd, sammansättning osv av allt har jag inte funderat över. Bara ätit. (Vilket jag kommer fortsätta med sen, men dessa månader när kroppen ska byggas upp gissar jag att jag kommer få väga maten.)

Nu hoppas jag att jag ska hitta peppen och motivationen! Och jag hoppas min omgivning hejar på mig och att jag ska få slippa "men en kaka kan du väl ta?", "du är ju redan smal, kom och fika", osv.

Jag är livrädd ärligt talat. Men blickar jag tre månader tillbaka känns det som en kort tid.
Låter som jag bara ska träna 3 månader o sen lägga ner, haha. Menar mer att dom 3 kommer bli tuffa med all förändring. Sen hoppas jag att vanorna sitter och jag ska klara mig på egen hand :-)

Jag vet att jag kan fixa detta. 


Bästa dagen

Publicerad 2014-08-28 22:03:58 i Allmänt,

Lätt bästa dagen på länge! Började med total kaos hemma, skulle iväg med bussen på morgonen och hinna få ihop allt som ska med samt byta på bebis och ge gröt o dricka kaffe o få i sig egen frukost o klä på sig o klä på ungen som spyr ner sig så man får göra om hela proceduren och inte hitta busskortet osv osv svetten rinner men vi hann!!! 

Roar sig med att ligga under bordet så JAG INTE HITTAR HONOM. Sen spy ner sig. Sen meka med sin fina bil.

Mötte Erika och Saga och hängde på öppna förskolan. Mycket trevligt! Alfred snodde mest alla andra bebisars leksaker o härjade runt. 
Promenerade sen in mot Alingsås och gick igenom en park med massa djur och det fanns getter så vi var tvungna att stanna o klappa. Här kommer nu en bildserie på mig och mina nya vänner. 





Hittade en gris också. Men han var rätt obehaglig o jävligt skitig. Petade lite på han bara. Han var ganska snäll.

Ja och sen köpte vi med oss lunch o åt i solen. Sen gick vi o fikade kaffe o kaka. 
Älskar att vara mammaledig, vill nog aldrig mer jobba. Ska föda 12 ungar till så jag kan dricka kaffe o klappa getter hela dagarna.

Helt slut nu dock. Imon blir vi av med lägenheten!
Heldag i Göteborg blir det, och sen är det helg. Måla klart Alfreds rum, en sväng till Alingsås kanske o BAUHAUS, kanske IKEA? möjligheterna är så många. Just det, pappa kommer o fikar också. 

Eeeeh. Jag är rätt speedad märker jag, ska nog gå upp o joina min son och sova.
Natti!

Detaljer

Publicerad 2014-08-27 15:59:57 i Allmänt,




Fick ett ryck idag o spikade upp lite på väggarna. Och Maria kom med fina blommor jag satte på bordet. 
Känns mer och mer som ett hem. 

Det glamourösa livet

Publicerad 2014-08-25 17:17:24 i Allmänt,





Dagens lunch: kokta morötter, broccoli, blomkål, kikärtor. Kryddor: dill, persilja, timjan o vitpeppar. Kör med stavmixer. I med rapsolja.
Dessert: aprikospuré. (Måste nog börja variera mig där. Lathet.)

Tur för mig att han gillar det. 

Halva helgen gången

Publicerad 2014-08-23 20:23:55 i Allmänt,





Vad vi gjort? Gått morgonpromenad i fina omgivningen, firat Simon och Sofia samt kollat på när pappa klippt vår enorma gräsmatta. Varit i Alingsås och lunchat.
Detta var visserligen igår så räknas inte till helgen kanske. Mammaledig, dagarna smälter samman. ;)
Idag har vi röjt i lägenheten. Mest Björn som röjt, jag har hållt i ett vilddjur. Var ganska bra, för då blev mer slängt. Inget "jamen den häääär som jag inte sett på flera år, den kan jag ju ha till nåt nu i höst". Släng släng släng!
Roade mig med att prova vinteroutfits på lillen. Bland annat en overall jag sydde i slöjden i nian. Satt som ett smäck ;-)

Och nu är vi i huset igen. Mamma kommer snart förbi en sväng. Tänt lite ljus, fika lite. Hoppas Alfred sover bra inatt. 
Vi säger så.

Lite såhär

Publicerad 2014-08-22 07:15:47 i Allmänt,





Lite så jobbar vi...(igår förmiddag, ej såhär käcka denna tiden på morgonen).
Jag sitter apatisk i soffan efter ännu en upponer vänd natt. Nedkissad bebis. Byta i sängen, repeat repeat. Och så säger Björn: "vad är det?" 
Lyser med mobilen på ett oidentifierat föremål bredvid Alfreds huvud. 
Bajskorv!!
Den var inte min. Fattar fortfarande inte. Vill inte förstå. Vill bara att det slutar regna bajskorvar i sängen. Tack.

Affe drack kaffe med sin morfar igår också! Samt valde att plötsligt ta nappen igen. Plockade upp den själv o stoppade den i munnen och så snutt snutt sötast!


Idag ska vi en sväng till Alingsås och ikväll blir det födelsedagsmiddag för S&S. Nice!

I väntan på tåget

Publicerad 2014-08-21 14:07:59 i Allmänt,


"Vilken söt liten tjej!"

"Ja han är världens sötaste"

"Oj så glad! Vad heter hon?"

"Alfred"

"Jahaaa det är en pojke, så klumpigt av mig, ursäkta!"


Suck? :-) 
Varför ber man om ursäkt? Som om det är nåt taskigt att en liten bebis skulle se ut som en flicka/pojke.
Och.. Det är rosa i den stickade koftan. Mååååste alla ta för givet att det är en flicka då? 

Jag är ej extrem. Skulle inte köpa kjolar o klänningar till Alfred. (Jag köpte iofs en klänning en gång men den var mer som en lång t-shirt.)
Men får jag ärva fina, praktiska kläder till honom så är de klart jag använder det! Hur dumt vore det inte annars. 
(Hade även lätt kunnat köpa den där koftan).
Vissa dagar har jag keps o t-shirt o shorts på honom o då ser han så typiskt pojkig ut. Men jag hade köpt exakt samma keps o t-shirt om han vart en flicka o då hade ju folk tagit fel på det hållet.

Önskar så att människor kunde öppna ögonen lite. Och sluta vara så fixerade vid blått o rosa o söt eller tuff. Bebisar är bebisar.

Dagarna

Publicerad 2014-08-21 08:00:12 i Allmänt,

Gårdagens apatiska morgon byttes mot en skön dag med Lisa och Astrid! Vi ses alldeles för sällan. Var tillomed uppehåll så vi kunde gå ut på promenad och till lekplatsen. Nice! Kul när kompisarna börjat få barn, Erika och Saga var här i veckan också. Mys!
Idag bara fortsätter det regna. Ska åka in till Gbg och träffa Carina samt fortsätta röja i lägenheten. Det sistnämnda ger mig ångest och hade helst sluppit. Menmen snart slipper vi det och kan fokusera på huset. 

Får se om det blir en lugn helg. Fortsätta röja i lägenheten. Sen kommer både mamma o pappa för tvillingarnas födelsedag, blir kul! :)

Min partner in crime alla dagar :-)
Tänder börja han få och framåt kommer han på golvet. Stora fina killen!

Bajskorvar i sängen

Publicerad 2014-08-20 08:52:27 i Allmänt,


Sitter o stirrar apatiskt på Nyhetsmorgon o kramar krampaktigt min kaffemugg. Natten... Vad hände? Mina nipples... ramlar snart av. Han satt fast i dom HELA natten. Samtidigt som han smått desperat klamrar sig fast med både händer o fötter. 
Jag blev så törstig. Drack o drack o drack. Vattnet tog slut. Blev kissnödig. Orkade inte gå upp. Fick huvudvärk, drömde konstigt de få sammanhängande stunder jag sov.
Vaknade av att det luktade bajs. Och så törstig! Dilemmat. Har han bajsat eller pruttat? Ska jag orka börja fippla med mobilen och lysa samt öppna pyjamasen. 
Det var bajs. Skulle göra ett "smidigt" byte i sängen. Mobiljäveln slocknade hela tiden så såg dåligt. Ungen börjar vråla. Björn vaknar. Tappar bajskorven i sängen. Vart är den??! Lyser med mobilen. Får plocka upp den. Med handen. Ungen vrålar nu ännu värre. Försöka få på ny blöja, bajs på fingrarna.
Björn tar över och jag går o tvättar mig. Dricker 7 liter vatten. Somnar. Med dvärgen i min ömma bröstvårta.

Och så blev det morgon.

Det här med käk till barn

Publicerad 2014-08-18 18:22:57 i Allmänt,

Det är än så länge döskoj att laga mat till lillen, eftersom han slukar det med god aptit. Favoriten hittills i grötväg är nog med banan i, men han gillar även äpple o blåbär. Har börjat ha i mer paltbröd nu för järnet, när magen vant sig. Kör på havre och hirs som bas, och kokos/rapsolja.
Torsken var han skeptisk till i början men efter jag blandade med banan några ggr gick även det ner. 
Igår mixade jag torsk, gröna ärtor, blomkål, kikärtor med lite paltbröd, olja och bröstmjölk. Vitpeppar, dill o persilja. Haha han älskade det. 
Ska försöka göra så mycket vegetariskt som möjligt till honom men kommer ju bli en del fisk o kyckling eftersom vi äter det så mycket själva.

Det här med välling är jag fortfarande kluven och lite skeptisk till... Läser man vad det innehåller blir jag mörkrädd. Och kommer han äta fortsatt bra så ser jag ingen poäng med det, då välling i princip är utspädd gröt med mjöl. Får se om jag ändrar mig! Kör nog på med gröt och kvällsamning istället så länge som möjligt. 
Blir det välling kommer jag utan tvekan koka min egen då jag hittat flera busenkla recept. 

Här läste jag lite om välling som stärkte min skeptism ytterligare. Gammalt inlägg men poängen är ju samma oavsett.
http://www.lifezone.se/barn-2/den-skrmmande-sanningen-om-vlling/

Malodextrinet är bland annat en ingrediens jag absolut inte vill stoppa i Alfred. 
Jag är allmänt skeptiskt till mycket som rekommenderas till barn, finns så mycket skräp. Och är man nybliven osäker förälder är det lätt att bara köra på med allt man "ska och bör göra". 
Ibland vill jag bara skita i att vara "jobbig" och ifrågasättande för det hade varit 1000 ggr enklare att bara köpa burkar eller våtservetter och alla crèmer o grejer som är så HIMLA bra. Eller bara handla oekologiskt o billigare osv osv. Göra som "alla andra".
Men peppar mig själv och känner mig ändå bra som orkar stå emot och köra mitt eget race. 
Lätt värt o va jobbig för hans skull.

Måndag

Publicerad 2014-08-18 10:15:57 i Allmänt,


Och jag känner lite såhär. Efter 5 veckor med Björn så blev det lite tomt imorse. Ensam med en sjövild 6-månaders är ju en prövning i sig. Har tusen saker att dona med och 4 stora tvätthögar att vika. Och nu ligger han där borta o bajsar. Gaaaaah! 



Fick lite slappartid i soffan imorse iaf när Alfred morgonpowernappade. Sen blev det fullt ös och så lär det fortsätta :)

Lazy sunday mornings...

Publicerad 2014-08-17 09:03:03 i Allmänt,





Dom dagarna är nog förbi...
Med en liten vrålande minimänniska som hängt i vänstertutten halva natten (den var så lång att jag fick rulla upp den från golvet, samt härligt rispad av hajtanden i underkäken), och som inte ville ha sovmorgon var det bara att masa sig upp. 
Jag var sjukt grinig men det sket ju han i. Vevar runt på golvet och jag hade gärna tagit lite av hans energi.

Gäsp. 

Mer hus

Publicerad 2014-08-16 17:54:40 i Allmänt,







Hämtat soffbord idag! Så nu är alla beställningsmöbler på plats. Det ekar fortfarande tomt på väggar o mattan ska in också. Lite böcker o fotografier så ska det nog bli bra :-)

Fick nog av busken utanför altandörren så klippte ner skiten imorse. Vet inte vart jag ska göra av grenarna nu bara... Oups...

Regnregnregn

Publicerad 2014-08-15 07:44:05 i Allmänt,

Här bara regnar det. Igår var det dock uppehåll inne i Göteborg så vi åkte in och donade med lite födelsedagspresenter och gick runt o glodde på folk.



Käkade buffé på condeco och det är ju inte som förr när man gick på fik direkt, haha. Kaos med bebis som slänger saker omkring sig, kletar mat överallt och rapar o fiser/bajsar högt utan att röra en min. Och så ska man mata den där saken samtidigt som man ska få i sig sin egen lunch ;) men det gick fint!

Nu är soffan på plats! En matta o bord så ska det nog bli hemtrevligt! Ska köra ett lass med bokhylla och massa byråer idag med. Fasen vilket projekt det är att flytta.

En runda runt kvarteret

Publicerad 2014-08-12 08:19:58 i Allmänt,


Börjar med att gå hem till syrran...
Ner mot BVC/vårdcentral/stranden...


In på stigen mot stranden...
Del av playan!

Hem igen och gå förbi Björns hak, skateparken...
Upp mot skolan/förskolan...

Affären...
Vår gata! Bänken är utanför vår ingång. 


Avslutar med smakfull frulle till min minsta älskling! Fryst aprikospuré och Havregröt. Var på mitt bästa humör idag så tinade purén först... ;)
Flaskan till vänster i bild ska Björn svepa när han är klar med målningen.
Godmorgon!

Föresten. Den där barnstolen luktade gammal svett/unket/mögel. Skurade den i FYRA omgångar med diskmedel o kokande vatten. Vädrade den flera dagar. Försvann ej. Vill ej ta till starka rengöringsmedel.
Igårkväll blandade jag en bunke med varmt vatten o öste i bikarbonat. Skurade av den på 2 min. Torkade torrt.
Idag? LUKTEN BORTA!!!!

Bikarbonat. I love you. 

Trädgårdshäng

Publicerad 2014-08-10 15:36:03 i Allmänt,

Richard o Carina kom förbi en sväng med lille Adam. Lite kaffe o kaka på gräsplätten. Riktigt nice! Konstaterade att på den lilla ytan har vi tomater, gräslök, jordgubbar, björnbär, smultron och vinbär! Och på framsidan lavendel, persilja och rosmarin. 
Inte illa pinkat!
Gick en sväng ner till sjön och runtomkring. Det är så fint här, ska fota lite nåndag.





Tycker han är så lik mig som liten på den här bilden. Roligt när man börjar se sånt allt oftare :) 

Lycka!

Publicerad 2014-08-10 11:21:26 i Allmänt,

Inatt kom han äntligen. Alfreds nya lilla lekkompis. Tessan och Patriks lilla son.
Är så jäkla lycklig nu. Min bästa vän har blivit mamma <3 <3 <3

Dagen

Publicerad 2014-08-09 18:02:15 i Allmänt,










Dagen började med småfix hemma. Sakta men säkert börjar det bli iordning. På den lilla yta vi har att röra oss på änsålänge.
Alfred har fått en egen liten hylla i köket med sina prylar såklart! Och familjekalendern är på plats ;-)

Sen drog jag o syrran till Ikea med kidsen. Köpte bara nödvändiga saker.

Kom hem. Lagade mat. Frös in portioner till dvärgen. Och dvärgen ligger nu på golvet under ett skåp. Där kan man ju va!
Och Björn kämpar vidare med sin täckpapp o maskeringstejp. ;)

Han är jättemysig...

Publicerad 2014-08-09 07:27:31 i Allmänt,


Men när han måste ligga klistrad såhär för att sova ordentligt ska jag erkänna att det är lite jobbigt. Har ingen säng till honom i huset än och under semestern har han vant sig. Och det tar 100 år att natta honom för tillfället.
Men han är ju rätt gosig också.

Upp till han var typ 4,5 månad var det kul att byta blöja. Jo jag tyckte det på riktigt.
Men nu... nu kastar vi honom mellan varann o vrålar "jag bytte siiiist!".

Han ska göra allt annat än bli bytt på. Kravla runt, hångla upp en neccässär, käka upp en handduk och skötunderlägg på samma gång.
Och när man äntligen ska stänga den nya blöjan... Så bajsar han.


Lek inte med maten...?

Publicerad 2014-08-08 08:33:25 i Allmänt,





Men leka med maten är ju det bästa som finns. 
Samt att jag får tid att slappa i soffan medans han är superfokuserad på att slabba med gröten.
Win win!

6 månader

Publicerad 2014-08-07 06:44:58 i Allmänt,


Vart tog tiden vägen? 
Du är så underbar och vi älskar dig så mycket. Tänk att vi fick just dig <3

Jo, jag gjorde blåbärspuré...

Publicerad 2014-08-05 10:41:23 i Allmänt,


Ni ser ju hur glad han blev för det..

Sen efter nån tugga var det mer såhär...


Lägger man huvudet på sne så får man mer

"Mamma, du gör världens bästa puré!"

"Shyssta, lite till då?!"



Okej då.


Sen var det slut o han somnade med blåbär i hela näsan. Fint så.


Kusinmys

Publicerad 2014-08-04 22:56:47 i Allmänt,


Såå trött. Nu bor vi snart i Ingared på riktigt, köksbord på plats iaf ;)
Tänk vad nära Alfred får till sina kusiner nu. Underbart!

Sova.

Carrot baby

Publicerad 2014-08-02 13:46:03 i Allmänt,


Han älskar gröten han har börjar få smaka på morgonen. Kokar lite havregryn, äpple, nån tsk rapsolja o vatten. Mixar sen slät med stavmixer.
Ska blanda i mortlat paltbröd o aprikospuré sen också för att få tillräckligt med järn. 
Morötter o banan älskar han också. Fast å andra sidan slänger han sig efter allt bara jag visar skeden så han är inte så kräsen :p


Nä men då återgår jag väl till flyttkaoset igen då :)

Om

Min profilbild

Andrea

28 år, bor med min sambo och lilla son. Skriver om vardagslivet med barn, lite mat, lite träning, allt möjligt helt enkelt ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela